Världens godaste kanelbullar!!
Ingredienser:

150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
ca 1,2 l mjöl
Ugn:
225 grader
Pensling:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Fyllning:
ca 150-200 gram smör
1 dl strösocker
Ca 3 msk mald kanel
Gör så här:
1.Smula ner jästen i en bunke.
2.Smält smöret och häll i mjölken.
3.Värm degvätskan till 37 grader (fingervarmt)
4.Häll på degvätskan över jästen och rör om.
5.Tillsätt salt och socker och rör om.
6.Tillsätt lite i taget av mjölet.Hellre en lös deg en för hård.
7.Jäses under bakduk i 30-40 min.
8.Gör under tiden fyllningen.
9.Dela degen i 2 eller 4 delar.
10.Kavla ut i en fyrkant ca 1 cm tjock.
11.Bred på fyllningen.Rulla ihop degen och skär i ca 2 cm tjocka skivor.
12.Lägg i formar på en plåt.
13.Jäses under bakduk i ca 30 min.
14.Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
15.Grädda i mitten av ugnen i 7-8 min eller tills dom har fått fin färg.
Tillsammans med ett glas kall mjölk eller en kopp kaffe smakar dom underbart!!!//M
