Chocolate Cupcakes
Mitt basrecept när jag gör choklad cupcakes!
ca 20st
ugn: 180°c
Ingredienser:
- 4dl mjöl
- 1tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,25 krm salt
- 1,5 dl kakao
- 125 g smör
- 2dl socker
- 2 ägg
- 1,75 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g mörkchoklad
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda ner ägg & mjölk i smöret, och blanda/vispa sedan ner de sedan i de torra ingredienserna.
- Hacka chokladen grovt & häll ner i smeten. Rör om.
- Ställ muffins formar i papper eller silikon (som jag också har använt) på en muffinsplåt eller en vanlig & klicka ut smeten till ca 3/4 av formen.
- Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 17 min.
- Ta ut och låt svalna.

White Chocolate Frosting:
Ingredienser:
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 msk pressad citronsaft
- 200 g philadelphia ost
- 100 g vitchoklad
Gör så här:
- Smält chokladen.
- Vispa ihop smör, philadelphia ost, citronsaft och florsocker.
- Häll i den smälta chokladen & vispa ihop det.
- (Häll i mer florsocker om det blir för löst, brukar stoppa in den i kylen innan jag spritsar)
- Ev. dela upp den & färga den i olika färger med hushållsfärger eller behåll den vit.
- Använd en sprits eller bred ut den över cupcakesen.
- Garnera med strössel eller marsipan rosor eller vad man vill.

//D