Morotsbröd i långpanna!!
Ett mycket saftigt och gott matbröd!!



Ingredienser:
50 gram jäst
5 dl mjölk
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla msk honung
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
ca 8-10 dl manitoba cream
1 uppvisat ägg
solroskärnor
Jag använde mig av Manitoba Cream som innehåller en hög andel vårvete och är mycket proteinrikt. Det gör också att det jäser bättre och du får ett högre och luftigare bröd.

Gör så här:
Dela jästen i en bunke.Värm mjöken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken .Tillsätt rapsolja, honung, finrivna morötterna, salt,havregryn, grahamsmjöl och manitoba cream.Arbeta degen ordentligt helst i bakmaskin.Jäses i 30 minuter under bakduk.
klä en långpanna med bakplåtspapper.Lägg i degen och platta ut den ordenentligt med handen.Skär i rutor med en vass kniv.Inte igenom degen.Nagga med en gaffel.Jäses under bakduk i 30 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor.Grädda i näst längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter i 220 grader.Låt svalna på galler innan du skär upp brödet i bitar.Brödet går att frysa.Lycka till!!//M
